Зосередження уваги на одній конкретній ділянці або предметі у фуд-фотографії дає більше можливостей для творчості. Знято на камеру Canon EOS 5D Mark IV з об’єктивом EF 100mm f/2.8L Macro IS USM із витримкою 1/200 с, діафрагмою f/6,3 та ISO 250. © Ясмін аль-Батул (Yasmin AlBatoul)
Фуд-фотографія залишається такою ж популярною, як і раніше, і щодня заповнює мільйони стрічок в Instagram. Але з такою кількістю доступного контенту початківцям фуд-фотографам стає все важче виділитися поміж безлічі інших. Дізнайтеся, як зробити навіть найпростіші й приготовані в домашніх умовах страви гідними зірки Мішлен.
Однією з фотографів, що успішно пройшли шлях від аматорів до професіоналів, є посланець Canon Ясмін аль-Батул (Yasmin AlBatoul). Самоучка з міста Батна, що в Алжирі, Ясмін має миттєво впізнаваний стиль, що виділяється за рахунок використання руху та енергії, через що її знімки набувають неповторного стилю. «Найцікавішим для мене є можливість перетворювати щось звичайне, те, що ми бачимо щодня, наприклад їжу, на щось красиве й ефектне», — каже вона.
Ясмін зайнялася фотографією ще в підлітковому віці, надихнувшись каталогами свого діда про дизайн інтер’єру у французькому стилі. «Деякі з них мали понад 4000 сторінок, і я витрачала безліч часу, переглядаючи їх і мріючи робити такі самі фотографії».
Кілька років по тому Ясмін почала користуватись соціальними мережами: вона вивчала навчальні матеріали на YouTube, щоб розібратися з ручним керуванням на своїй камері Canon EOS 600D (на заміну якій прийшла модель Canon EOS 850D). З набуттям ширшого досвіду зростала й кількість її підписників, і незабаром вона стала повноцінним професійним фуд-фотографом. Сьогодні за її сторінкою в Instagram стежать близько 50 000 підписників, а за її плечима чималий професійний досвід.
У Ясмін є прекрасна можливість поміркувати про свої досягнення, і вона розповідає про основні уроки, що вона засвоїла на шляху до успіху.